Boulderzaal The Island

Welcome home! Boulderzaal the Island is een van de nieuwste, grootste en state-of-the-art boulderzalen van de Benelux. We bieden leuke en uitdagende boulders, voor elk niveau. Kom dus snel eens langs om je sportief op een toffe en nieuwe manier uit te dagen. En tegelijkertijd te genieten van de relaxte en gezellige sfeer, die zo kenmerkend is voor onze klim en boulderzalen.

Wat is boulderen?

Klimmen is een van de meest natuurlijke bewegingen, net als rennen. Boulderen is de meest toegankelijke en tegelijkertijd de meest spectaculaire tak van de klimsport. Boulderen is puzzelen met je lichaam. Je wordt er sterk, slim, gespierd en lening van. Op een wand van 3 tot 4,5 meter hoog probeer je via korte routes omhoog te klimmen. Voor de veiligheid liggen er natuurlijk overal valmatten onder. Iedereen kan het! Maar pas op, het kan nogal verslavend zijn.

Sfeer & Gezelligheid

Boulderen is de leukste manier om fit te worden/blijven. Dat komt omdat je op een speelse manier toch een flinke full body work-out doet. Maar ook omdat het vaak erg gezellig is. We proberen dat ook zo veel mogelijk te faciliteren door een toffe sfeer neer te zetten. Met een vriendelijk, enthousiast en behulpzaam team, toffe muziek en een relaxte lounge en bar.

Impressie van de zaal

Boulderzaal the Island is de nieuwste, grootste en state-of-the-art boulderzaal van de regio Antwerpen. Er zijn meer dan 120 boulders van verschillende moeilijkheidsgraden, die bovendien elke week vernieuwd worden. Het klimmen in deze nieuwe boulderzaal is dus eindeloos uitdagend. Bovendien bestaat het bouwteam, degenen die elke week de boulders vernieuwen, uit een aantal van de meest ervaren en creatieve bouwers van de Benelux. Bouwers die al jaren toonaangevend zijn en vaak op de nationale wedstrijden bouwen. Dat zorgt ervoor dat we creatieve uitdagende boulders hebben, zelfs op het makkelijkste niveau. De eerste niveau’s zijn echt zo gebouwd dat iedereen hierin zijn eerste boulders kan klimmen! Ook als het je eerste keer is.

Trainingen & Groepen

We bieden verschillende trainingen aan. Of je nou al ervaren bent of juist net pas bent begonnen, we hebben de training die precies bij jou past, en je weer verder kan helpen met jou boulderen. Daarnaast hebben we arrangementen voor kinderfeestjes, team uitjes en scholen.

Eerste keer boulderen?

Boulderen is mogelijk vanaf 8 jaar (met toezicht), of vanaf 12 (zonder toezicht) tot 99 jaar! Je hoeft geen lessen te hebben gevolgd, en je bent binnen enkele minuten startklaar voor je eerste boulder avontuur! Kom dus snel langs. Beginnen is niet alleen super leuk, maar ook supermakkelijk. Kom je voor het eerst langs, dan leggen we je alles uit, doen een boulder voor en geven je een paar klautertips. En je kunt ook gewoon in je eentje komen boulderen.